Scholen en ruimtes die het publiek ontvangen

Monitoring luchtkwaliteit in publiek toegankelijke ruimten

10 jaar aanwezigheid op scholen


Climi rust al 10 jaar scholen uit. Climi-indicatoren werken met precisie in honderden klaslokalen en vereisen geen onderhoud of kalibratie.
Voordelen gerapporteerd door leraren die een CLIMI-monitor gebruiken
• Biedt real-time visualisatie van luchtkwaliteit, objectieve omgevingstemperatuur en vochtigheid.
• Informeert over de noodzaak om de lucht in de klas te verversen zonder erover na te hoeven denken.
• Helpt bij het vinden van de beste manier om het klaslokaal te ventileren om onnodig warmteverlies te voorkomen.
• Stelt leerlingen in staat in hun leefomgeving en doet mee aan echte gezondheidseducatie.

Bewaak de luchtkwaliteit om de gezondheid en de kwaliteit van het leren te waarborgen.

Een kamer die door meerdere mensen wordt ingenomen, is verantwoordelijk voor verschillende verontreinigende stoffen, waaronder kooldioxide (CO2) die wordt geproduceerd door te ademen. In overmaat aanwezig heeft CO2 negatieve effecten, met name op het leervermogen (concentratieproblemen, aandachtsverlies en intellectuele vermoeidheid).

Er zijn minder patiënten wanneer de luchtkwaliteit van het pand wordt gecontroleerd.

Er zijn minder patiënten wanneer de luchtkwaliteit van het pand wordt gecontroleerd. Naast CO2 is binnenlucht ook verantwoordelijk voor veel chemische en biologische verontreinigende stoffen, verantwoordelijk voor allergieën en ademhalingspathologieën. Er zijn fijne deeltjes en vluchtige organische stoffen (VOS) die ontsnappen uit verven en lijmen (meubels en vloerbedekkingen). De familie van VOS (carcinogenen) omvat formaldehyde, benzeen, tolueen en xyleen. In dit opzicht is ook de aanwezigheid van kopieerapparaten en printers in de panden een probleem. Biologische verontreinigende stoffen zijn bacteriën, virussen en gifstoffen, besmettelijke stoffen die worden verspreid door inzittenden van vervoerders.