De luchtkwaliteit in huizen

Climi bij u thuis, voor een gezond huis

Het percentage van de luchtvervuiling is gestegen in gebouwen die beter geïsoleerd zijn, maar waar minder geventileerd wordt, wat een grote invloed heeft op onze gezondheid. De buitenlucht is vervuild, maar nog altijd minder dan de lucht ín huis!
In onze huizen vinden we ook grote hoeveelheden verontreinigende stoffen uit materialen (muurbekleding en vloerbedekking, meubels, decoratie, dieren, schoonmaakmiddelen etc.)
Deze stoffen zijn niet schadelijk voor de menselijke  gezondheid, als ze niet voorkomen in een hoge concentratie. De enige manier om deze verontreinigende stoffen te ‘verdunnen’ is om goed te ventileren, zodat de lucht in het huis ververst wordt.
Het regelmatig vernieuwen van de lucht zorgt ook voor vermindering van de relatieve luchtvochtigheid van de woning en voorkomt schimmelvorming, schimmels (zwarte vlekken en stank) en de snelle verspreiding van huisstofmijt. Vochtplekken (en schimmels) zijn verantwoordelijk voor allergieën, chronische ademhalingsproblemen en abnormale vermoeidheid.
               
De meetapparaten van Climi geven voortdurend een indicatie van de kwaliteit van de lucht in de woning en herinnert de gebruikers van het pand aan de noodzaak om de lucht te verversen. De CO2 percentage geeft de beste aanduiding in een gesloten ruimte.

Hoe je woning ventileren? Een veelgemaakte fout om te vermijden!

Tegengesteld aan wat men denkt, is het beter om de ramen meerdere keren per dag voor korte tijd te openen voor ventilatie, dan twee keer per dag een lange tijd. Terwijl er een luchtstroom wordt gecreëerd, wordt de lucht in een kamer namelijk al na enkele seconden ververst. Als je de ramen langere tijd open laat staan, dan zorgt dit alleen maar voor afkoeling en uiteindelijk voor energieverspilling!